تبلیغات
روستای خُرّمــــــــــــــــــکوه،گیلان،شهرستان رودبار،بخش عمارلــــــــــــــــو - علف چینی در روستای خرمکوه،بخش عمارلو،رودبار،گیلان

 
روستای خرمکوه عمارلو،گیلان،رودبار،عمارلو نماد محرومیت

-------------------لینک این فیلم اینجا

با رسیدن به اواخر  فصل بهار و گرم شدن  هوا،  فصل کار و تلاش را برای روستاییان زحمتکش فرا می رسد..بهار امسال با دعای خیر کشاورزان نزول باران الهی فزونی یافت تا با بارش های بهاری شاهد رشد گیاهان و میوه ها باشیم.

فصل علف چینی زمانی فرا می رسد که کشاورز زحمتکش کوله بار و ابزار لازم  برای برداشت علوفه را محیا می کنند تا روزی را با یاد خداوند به برداشت و دروی علوفه بپردازند.

برداشت علوفه یکی از مشاغلی است که از اوایل خرداد ماه آغاز می شود و تا پایان آن ادامه دارد..


روش برداشت علوفه ابزار مورد نیاز برای برداشت علوفه به اصطلاح محلی(درگز، بلنگ،سندان چکش،سنگ درگز و...)به شمار می آید.پس از رسیدن ارتفاع علف به حداقل سی سانتی متر کشاورزان به وسیله ابزار درو علوفه یعنی همان درگز به برداشت و چیدن علف مشغول می شوند تا علوفه برای بسته بندی خشک شود.

ابزار درو علف یا همان درگز


 

پس از گذشت مدتی میزان تیزی درگز بر اثر برداشت کاسته می شود که در این صورت فرد کشاورز برای تیز نمودن مجدد ابزار درگز از چکش و سندان استفاده می کند،با کوبیدن چکش بروی درگز لبه درگز نازک شده و پس از سوهان زدن به آن تیزی خود را بدست می آورد..


پس از گذشت یک یا دو روز علف چیده شده خشک می شود وکشاورز برای بسته بندی یا به اصطلاح محلی ریسه نمودن آن کمر همت را می بندد.نامگذاری ریسه  بروی بسته بندی علف بدین دلیل است که علوفه همانند طناب به هم تابیده می شود.

برای ریسه نمودن علف دو نفر یکی به عنوان دهنده علف و فرد دیگر به عنوان پیچنده مشغول کار می شوند،در این قسمت از مرحله برداشت علوفه فرد پیچننده با استفاده از چوب کوچکی به طول سی سانتیمتر با نام محلی( پیچه چو)عمل تابیدن ریسه علوفه را انجام می دهد. طول علوفه ریسه شده به 2 تا 3 متر می رسد که پس از رسیدن به طول مورد نیاز علوفه توسط این دو نفر تاب داده می شود تا به صورت بسته بندی تبدیل شود.



اصولا ریسه نمودن علوفه به خاطر حمل آسان آن به وسیله احشام ویا تراکتور به محل انبار علوفه انجام میگیرد تا در فصل زمستان مورد استفاده دامداران قرار بگیرد.

روش برداشتی که بیان شد یکی از شیوه های برداشت محلی است که از دیرباز در بسیاری از روستهای منطقه رایج بوده است.

برداشت علوفه توسط کشاورزان از جمله کارهایی  است که هم به نیروی کار وهم صرف زمان برای انجام آن نیازمند است.

با گذر زمان ابزار مورد نیاز کشاورزان برای برداشت آسان علوفه مهیا نشده است (هرچند  در این چند ساله با ظهور لوازم درو علف به صورت ماشینی در سطح منطقه شاهد پیشرفت کار و آسان نمودن کار کشاورزان بوده ایم اما به دلیل حمایت نشدن کشاورزان توسط دستگاههای دولتی استقبال چندانی از این تکنولوزی نشده است).  که همین امر سبب شده است تا بسیاری از جوانان،سنت دامپروری را  حفظ ننمایند و به تبع آن با موضعل بیکاری و پدیده مهاجرت رروبرو شویم.


لینک مطالب:سایت خورگام



تعداد بازدیدهای این مطلب :

طبقه بندی: صنایع دستی و مشاغل ،  فیلم ، 
برچسب ها: علف چینی، علوفه، واش، واش ریسه، واش ریسی، درگز، کشاورز،  
Share مطالب مرتبط: انواع مشاغل کشاورزی،دامداری در زندگی روستا، تصاویری از دامداری،علف بری .... در مناطق ییلاقی خُرّمکوه عمارلو رودبار گیلان، واش بینی، مردمان زحمت کش کاکرود-خرداد 91، کشاورزان برداشت علوفه را در خورگام آغاز کردند، علف چینی در بره سر خورگام،  
نوشته شده در تاریخ 1392/10/18 توسط


پاشاکی نیوز
1391/05/28 10:36
سلام هم استانی ! خدا قوت. فیلم جالبی بود. خیلی خوشم اومد از مطالبتون. خوشحال میشیم اگه به ما هم سر بزنید و نظرتون رو بشنویم. اگه هم افتخار دادین تبادل لینک کنیم. عید فطرتون هم پیشاپیش مبارک
 
http://www.pashaki-news.vcp.ir
سروش نظری(خورگام گیلان)
1391/05/12 00:46
سلام برادر گرامی آقای حبیبی...ممنون از اینکه وبمو لینک کردین ولی به نظرم اشتباه لینک کردین وبلاگی که لینک کردین با نام خورگام با نشانی www.khorgam.comمتعلق به بنده نیست بلکه عنوان وب من خورگام گیلان با نشانی www.khorgam.irمیباشد..لطفا تصحیح فرمایید..من هم وب زیباتان را لینک کردم.با ارزوی موفقیت برای شما
 با سلام
www.khorgam.irلینک شد.
http://www.khorgam.ir
 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر
نظرات پس از تایید نشان داده خواهند شد.
تمامی حقوق این وبلاگ محفوظ است | طراحی : Khorramkoh.ir
Ali khorramkohi